lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: Viaceré regióny Španielska sprísňujú opatrenia Madrid 4. januára (TASR) - Viacero španielskych regiónov zavádza prísnejšie opatrenia z dôvodu rastúceho počtu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 04.01.2021 categoryDenné správy

Madrid 4. januára (TASR) - Viacero španielskych regiónov zavádza prísnejšie opatrenia z dôvodu rastúceho počtu prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informovala v pondelok agentúra DPA.Katalánska vláda od štvrtka 7. januára na obdobie desiatich dní zakáže pohyb obyvateľov medzi jednotlivými samosprávnymi jednotkami - okrem cestovania za prácou, zo zdravotných dôvodov alebo dochádzky do škôl, napísal na svojej webovej stránke denník El País.Opatrenia v oblasti pohybu osôb sprísnili i autonómne spoločenstvá Andalúzia, Aragónsko a Madrid, uviedla verejnoprávna stanica RTVE.Katalánsko v nedeľu počas 24 hodín zaznamenalo 1483 nových prípadov nákazy, čo je najviac zo všetkých španielskych autonómnych spoločenstiev, píše DPA. Autonómne spoločenstvo Madrid za to isté obdobie hlásilo 954 nových prípadov.V Katalánsku je podľa El País hospitalizovaných 2084 osôb, z toho 392 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti.Španielsko od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 1,9 milióna prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a takmer 51.000 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...