lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Košice: Fúzatý november upozorňuje mužov na riziko rakoviny semenníkov Košice 16. novembra (TASR) - Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach organizujú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 16.11.2019 categoryDenné správy

Košice 16. novembra (TASR) - Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach organizujú v sobotu tzv. Movember. Ide o podujatie zamerané na šírenie informovanosti o mužských onkologických ochoreniach. Medici v rámci neho informujú mužov o rizikách rakoviny semenníkov a prostaty.Podujatie sa koná od 9.00 do 18.00 h v košickom nákupnom centre na Námestí osloboditeľov. "My túto preventívnu akciu organizujeme už po piatykrát a veríme, že sa nám opäť podarí osloviť množstvo pánov, aby sa zamysleli nad svojim zdravím a možnosťami prevencie. Odhaliť hrčku v semenníkoch totiž možno aj za pomoci samovyšetrenia, len je treba poznať jeho význam, správnu techniku a mať záujem starať sa o svoje zdravie," uviedla jedna z organizátoriek Lule Tomiq.Študenti majú k dispozícii aj silikónový model semenníkov, na ktorom mužom vysvetlia správnu techniku samovyšetrenia a kde je možné nahmatať patologickú hrčku. Odborné rady záujemcom poskytnú aj pracovníci Urologickej kliniky LF UPJŠ a Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice.Symbolom podujatia sú mužské fúzy. Keďže sa tradične koná v novembri, spojením názvu mesiaca a anglického pomenovania fúzov (moustache) dostalo názov Movember.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...