lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Košice: UNLP pozýva na Mikuláša darovať krv, prídu aj športovci Košice 5. decembra (TASR) – Na darovanie najvzácnejšej tekutiny pozýva verejnosť Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 05.12.2017 categoryDenné správy

Košice 5. decembra (TASR) – Na darovanie najvzácnejšej tekutiny pozýva verejnosť Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach v rámci 5. ročníka Mikulášskej kvapky krvi. Uskutoční sa v stredu (6.12.) v nemocnici na Rastislavovej 43 na 1. poschodí Pavilónu zdravia (XXVIII. pavilón) v čase od 8.00 do 11.30 h."Aj tento rok nás darovaním krvi podporia košickí športovci. Odmenou pre darcov bude okrem dobrého pocitu aj malý darček," uviedla v utorok hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.V UNLP spotrebujú mesačne v priemere krv od 1100 darcov. Často ide o vážne poúrazové stavy a náročné život zachraňujúce operácie, pri ktorých sú nevyhnutné dostatočné zásoby krvi. Tých nie je nikdy dosť. "Preto sme vytvorili príležitosť pre všetkých, ktorí si uvedomujú skutočné hodnoty života a dokážu, no najmä chcú pomôcť," dodala Stašková.Odbery krvi štandardne realizuje pracovisko Národnej transfúznej služby na Triede SNP 1 (prízemie Polikliniky UNLP) od 7.00 do 17.00 h.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...