lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kremnica: Situácia s COVID-19 sa v psychiatrickej nemocnici stabilizovala Kremnica 15. januára (TASR) – Lokálnu epidémiu ochorenia COVID-19, ktorá sa vyskytla v Psychiatrickej nemocnici ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 15.01.2021 categoryDenné správy

Kremnica 15. januára (TASR) – Lokálnu epidémiu ochorenia COVID-19, ktorá sa vyskytla v Psychiatrickej nemocnici prof. Matulaya v Kremnici na začiatku decembra, sa podarilo stabilizovať. Pre TASR to potvrdil riaditeľ nemocnice Vladimír Husárček.„Podarilo sa nám situáciu stabilizovať, momentálne máme s COVID-19 hospitalizovaných troch pacientov,“ potvrdil Husárček. Nemocnica aktuálne eviduje aj 15 pozitívnych zamestnancov.Podľa regionálnej hygieničky Evy Striežovej sa prvý prípad v zariadení objavil na začiatku decembra. V závere roka malo COVID-19 v psychiatrickej nemocnici stále viac ako 20 pacientov, ďalších v priebehu decembra previezli do červenej covidovej psychiatrie na klinike v Banskej Bystrici.V dôsledku šírenia vírusu v zariadení v decembri dočasne zrušili plánované hospitalizácie. „Režim sme uvoľnili, plánované hospitalizácie už realizujeme,“ uviedol Husárček.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: