lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


LEVOČA: Nevidiaci majú svoj prvý spotrebiteľský slovník v Braillovom písme Levoča 7. februára (TASR) - V snahe sprístupniť základné pravidlá ochrany spotrebiteľa a pacienta nevidiacim a slabozrakým, vydala Spoločnosť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Levoča 7. februára (TASR) - V snahe sprístupniť základné pravidlá ochrany spotrebiteľa a pacienta nevidiacim a slabozrakým, vydala Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S.) Poprad v spolupráci so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči (SKN) prvý Spotrebiteľský slovník v Braillovom písme."Viete, ako sa hovorí, dobrá rada nad zlato. Som rád, že i nevidiaci majú svoj Spotrebiteľský slovník, pretože ich prístup k aktuálnym informáciám je obmedzený, a aj oni sú spotrebiteľmi," zdôraznil pri uvedení slovníka do života predseda Základnej organizácie Únie slabozrakých a nevidiacich Slovenska v Levoči Václav Trnka. Táto publikácia je k dispozícii v 30 slovenských knižniciach pre nevidiacich i v krajských a regionálnych pobočkách Únie slabozrakých a nevidiacich Slovenska.Publikáciu v závere minulého roka slávnostne do života uviedol riaditeľ SKN v Levoči František Hasaj počas seminára S.O.S. Poprad na tému Ako využiť spotrebiteľské práva v praxi, aby ani hendikepovaní neboli hendikepovaní. Ten sa realizoval vďaka finančnej dotácii Ministerstva hospodárstva SR."Priznám sa, že som už pokrstil viacero kníh vydaných, ako my hovoríme v bodke. No tlačovín v Braillovom písme nikdy nie je dosť. Navyše, ak ide o praktické informácie použiteľné v bežnom živote," konštatoval Hasaj.S.O.S. Poprad v rámci projektu vydala i publikáciu Zbavme sa spotrebiteľských hendikepov!, ktorá je voľne na stiahnutie na webovej stránke združenia.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...