lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


LOZ: Rušenie lôžok je šetrenie na úkor pacienta Bratislava 22. júna (TASR) - Avizované rušenie lôžok a nemocničných oddelení je šetrenie na úkor ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. júna (TASR) - Avizované rušenie lôžok a nemocničných oddelení je šetrenie na úkor pacienta. Na dnešnej tlačovej konferencii tento názor prezentovalo Lekárske odborové združenie (LOZ).Väčšia časť oddelení, ktoré sa majú od júla tohto roka rušiť, na Slovensku podľa Romana Procházku z LOZ práve chýba. Ide najmä o sekcie, kde sa liečia dlhodobo chorí, paliatívne oddelenia, doliečovacie oddelenia a geriatrie. "Smeruje to do niečoho katastrofického," myslí si Procházka.LOZ kritizuje aj plánovaný presun nemocničnej liečby na jednodňovú starostlivosť. "Ja by som každému propagátorovi jednodňovej chirurgie doprial, aby si ju absolvoval. Urobíme laparoskopiu a pacientka by mala ísť ešte v ten istý deň domov?" pýta sa Procházka. Podľa neho je tento postup možný vo vyspelých štátoch, kde sú lepšie zabezpečené sociálne služby po operácii mimo nemocnice.Podľa hlavného odborníka rezortu zdravotníctva pre geriatriu Štefana Krajčíka nebolo rušenie geriatrických lôžok vopred s nikým konzultované. Po zlúčení kliník v Podunajských Biskupiciach a na Kramároch poklesne podľa neho počet geriatrických lôžok v Bratislave pod minimálnu stanovenú sieť. "Pri súčasnom nedostatku zariadení sociálnej starostlivosti, nedostatočnej domácej starostlivosti bude nakoniec jediným výsledkom významné zhoršenie zdravotnej starostlivosti o dlhodobo chorých," uviedol hlavný odborník v stanovisku poskytnutom TASR. Najhoršia situácia je podľa neho v Bratislave, kde sa majú štyri oddelenia pre liečenie dlhodobo chorých spojiť do jedného a tak tri z nich zaniknú.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.