lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Lengvarský:Rezort sa dohodol s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda Bratislava 24. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR sa dohodlo s lekárskymi odborármi na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 24.11.2022 categoryDenné správy

Bratislava 24. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR sa dohodlo s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda. Nevyriešenými stále zostávajú platy, ktoré nie sú v pôsobnosti rezortu zdravotníctva. Vo štvrtok to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). "Myslím, že riešenia, ktoré sú tam navrhnuté, sú prijateľné pre obe strany. (...) V prvých siedmich bodoch nič nebráni tomu, aby memorandum bolo podpísané," poznamenal Lengvarský.Rokovania by mali podľa neho pokračovať v piatok (25. 11.) na ministerstve spravodlivosti. Ďalšie stretnutie lekárskych odborárov s rezortom zdravotníctva by sa malo uskutočniť v pondelok (28. 11.). Lengvarský potvrdil, že rezort komunikuje s krajskými krízovými štábmi v nemocniciach. Zároveň má pripravený list, ktorý rozošle nemocniciam a zaviaže ich k rozhodnutiam ústredného krízového štábu. "Začnú teda konať tak, ako keby k výpovediam došlo," poznamenal. Minister dodal, že rušenie plánovaných operácií musí každá nemocnica vyriešiť sama. Nemocnice by tak mali informovať pacientov o odklade plánovaných operácií. Ministerstvo sa to podľa Lengvarského snaží zmanažovať tak, aby nebol zdravotnícky systém ohrozený.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...