lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Leteckí zachranári zasahovali pri úraze dvoch pracovníkov v Hrubej Borši Bratislava 27. novembra (TASR) - Leteckí záchranári z Bratislavy dnes zasahovali v obci Hrubá Borša pre ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 27.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 27. novembra (TASR) - Leteckí záchranári z Bratislavy dnes zasahovali v obci Hrubá Borša pre úraz dvoch pracovníkov. Tí spadli z konštrukcie z výšky približne štyroch metrov."Na mieste zasahovali aj pozemní záchranári, do starostlivosti prevzali jedného zo zranených. Posádka vrtuľníka pomáhala druhému zranenému, 48-ročnému mužovi, ktorý utrpel závažné poranenie hlavy a bol v bezvedomí," informovala Zuzana Turočeková z Air transport Europe. Leteckí záchranári zraneného ošetrili a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu."Muža s polytraumou vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre," doplnila Turočeková.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.