lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Levice: Mládež SČK organizuje Sviečkový pochod už po 20. raz Levice 1. decembra (TASR) - Územná rada Mládeže Slovenského Červeného kríža (SČK) Levice organizuje v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.12.2017 categoryDenné správy

Levice 1. decembra (TASR) - Územná rada Mládeže Slovenského Červeného kríža (SČK) Levice organizuje v piatok Sviečkový pochod pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Ako TASR informovala riaditeľka SČK, územného spolku (ÚzS) Levice Oľga Szalmová, ide už o 20. ročník pochodu v tomto meste.Podľa Szalmovej zakladateľom pochodu je práve levický územný spolok SČK. "V roku 1999 Tomáš Szalma pripravil projektový zámer a išli sme so sviečkami do ulíc. Zámerom pochodu bolo, keďže choroba ešte nebola taká známa, aby sa o nej hovorilo, že existuje najmä v Afrike a v rozvojových krajinách. Chceli sme na ňu upriamiť pozornosť," povedala Szalmová s tým, že sa zameriavali najmä na promiskuitné správanie. Neskôr sa so Sviečkovým pochodom pridružili aj ostatné organizácie SČK a začali o tejto téme diskutovať aj vo svojich mestách. "Ukázalo sa totiž, že táto aktivita má svoje opodstatnenie. V rámci svojich prednášok sa Mládež SČK Levice snaží verejnosť presvedčiť, aby sme žili zodpovedne, aby si mládež uvedomila hrozbu tohto ochorenia. Súčasne chceme vyjadriť solidaritu s ľuďmi, ktorí tú chorobu majú," dodala riaditeľka SČK, ÚzS Levice.Súčasťou prednášok sú aj fakty, ako sa človek môže daným ochorením nakaziť, čo je pre človeka bezpečné, ak sa stretne s niekým, kto AIDS má. "Keď niekto má AIDS, spoločnosť by ho nemala odcudzovať. V súčasnosti sa Sviečkový pochod robí aj v iných krajinách a dal tiež základ tomu, že sa téma rozvíjala aj v našej organizácii," pripomenula Szalmová.V súčasnosti má podľa Szalmovej SČK, ÚzS Levice niekoľko koordinátorov z radov mládeže, ktorí sú na danú tému celoslovensky vyškolení a o problematike prednášajú na stredných školách.Pochod v Leviciach sa začína na Námestí hrdinov, kde zo sviečok spravia symbolickú stužku a skončí sa v jedálni SČK, ÚzS Levice, kde si mládežníci vypočujú prednášku.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...