lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MONITOR: I. UHLIARIK: Prekvapuje ma postoj LOZ k nominácii B. Moťovského Bratislava 22. apríla (TASR) - Exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) prekvapil postoj, ktorý Lekárske odborové ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. apríla (TASR) - Exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) prekvapil postoj, ktorý Lekárske odborové združenie (LOZ) zaujalo vo vzťahu k nominácii Borisa Moťovského na miesto šéfa bratislavskej štátnej záchranky. Podpredseda KDH je presvedčený, že ide o pochybnú nomináciu, keďže sa meno Moťovského spája v súvislosti so spochybňovaným tendrom na nákup sanitiek, ktorý preveruje aj Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO)."Bolo jasne ÚVO povedané, že to bol netransparentný a predražený tender. Dokonca sa vedie trestné stíhanie proti tomuto. Prečo je teraz LOZ ticho?" pýtal sa Uhliarik v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Exminister je presvedčený, že spomínaný tender bol šitý na mieru jednej spoločnosti a navyše bol extrémne predražený. "Doteraz sa bratislavská štátna záchranka z toho spamätáva," poznamenal.Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) si však za svojim nominantom stojí. Moťovský je podľa nej odborník, ktorý sa osvedčil v praxi. Odmietla preto aj tvrdenie, že by bol nákup sanitiek predražený. "ÚVO rozhodne nenapadlo verejnú súťaž ako takú. Je pravda, že vyslovilo nespokojnosť s nastavením niektorých kritérií, ktoré ale neboli kľúčovými pre výber poskytovateľa," oponovala svojmu predchodcovi.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...