lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Minister I. Uhliarik odmieta, aby lekári brali za rukojemníka pacienta Bratislava 27. septembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik dnes opätovne odmietol, aby si lekárske ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. septembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik dnes opätovne odmietol, aby si lekárske odbory, ktoré hrozia hromadnými výpoveďami lekárov, brali za rukojemníkov pacientov. Znova preto vyzval Lekárske odborové združenie (LOZ), aby prišlo k rokovaciemu stolu a diskutovalo. Ako poznamenal, požiadavky lekárov sa dajú zhrnúť do jednej, a to je viac peňazí do zdravotníctva.Ako ďalej poznamenal šéf rezortu, s požiadavkou prílevu peňazí do sektora možno na jednej strane súhlasiť, zároveň však treba urobiť v slovenských nemocniciach poriadok. Zdôraznil, že situáciu nepodceňuje, pričom pripomenul, že reforma sa v nemocniciach nerobí z rozmaru. Minister Uhliarik verí, že sa mu s lekármi podarí dohodnúť.K akcii hromadných výpovedí sa doteraz pripojilo viac ako 2000 z asi 6500 slovenských lekárov pracujúcich v nemocniciach. Lekári plánujú výpovede podať ku koncu tohto mesiaca. Zdravotníci nepodanie výpovedí podmieňujú štyrmi požiadavkami - dodržiavaním Zákonníka práce, dofinancovaním systému, lepšími mzdami a zastavením transformácie nemocníc. Do akcie sa výpoveďou zapojil aj šéf Slovenskej lekárskej komory Milan Dragula.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...