lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Minister Uhliarik sa chce dohodnúť s lekármi, pripravil preto memorandum Bratislava 17. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva sa chce dohodnúť so štrajkujúcimi lekármi, pripravilo preto ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 17. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva sa chce dohodnúť so štrajkujúcimi lekármi, pripravilo preto návrh memoranda, ktoré by malo garantovať naplnenie ich požiadaviek. "V záujme vyriešenia situácie som pripravil memorandum, ktoré vyrieši aj otázku platov lekárov," uviedol dnes šéf rezortu Ivan Uhliarik s tým, že platy lekárov by mohli porásť o 300 eur. Podľa jeho slov je to posledný návrh na dohodu. S odborármi sa mu o tomto návrhu zatiaľ nepodarilo hovoriť.K 1. októbru tohto roka podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach, asi 300 z nich svoje výpovede stiahlo. Zdravotníci sa rozhodli siahnuť po radikálnom riešení pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. V nich vyzývajú na dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: