lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Ministerka Zvolenská bude so zamestnávateľmi rokovať ešte tento týždeň Bratislava 1. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská plánuje ešte tento týždeň začať pre ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská plánuje ešte tento týždeň začať pre situáciu s platmi zdravotných sestier ďalšie kolo rokovaní so zamestnávateľmi v zdravotníctve. Za rokovacím stolom by sa tak mala stretnúť s Asociáciou fakultných nemocníc, Asociáciou nemocníc Slovenska, odborármi či zástupcami súkromných lekárov. Presný termín stretnutia zatiaľ nie je známy.Šéfka rezortu sa po pondelkovom (30. 4.) stretnutí so zástupcami zdravotných poisťovní vyjadrila, že očakáva, že zamestnávatelia sa budú počas nasledujúcich "prechodných" dvoch mesiacov, kým dôjde k ich dofinancovaniu, správať pri napĺňaní nového zákona o minimálnych mzdových nárokoch zdravotných sestier ústretovo. So zamestnávateľmi sa tiež musí dohodnúť, že peniaze z rozpustenia 50-miliónovej rezervy v štátnom rozpočte, ktoré im prídu cez poisťovne, využijú v plnej miere na mzdy zamestnancov, čo je podmienkou ich uvoľnenia.Rozpustenie rezervy Zvolenská prisľúbila v piatok (27. 4.) zdravotným sestrám na ich sneme v Poprade, čo odvrátilo hrozbu štrajku. Zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám nový zákon od apríla priniesol vyššie mzdy. Peniaze sa do nemocníc a ambulancií dostanú cez zdravotné poisťovne, ktorým štát vyplatí vyššie odvody za svojich poistencov. Poisťovne majú do dodatkov zmlúv s poskytovateľmi zakomponovať aj preambulu, v ktorej bude uvedené, na čo sa majú tieto peniaze použiť.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...