MZ SR: Na záchrannej zdravotnej službe sa má ušetriť takmer päť miliónov eur Bratislava 1. januára (TASR) - Do segmentu záchrannej zdravotnej služby na Slovensku by malo smerovať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. januára (TASR) - Do segmentu záchrannej zdravotnej služby na Slovensku by malo smerovať ročne o 4,7 milióna eur menej. Podľa ministerstva zdravotníctva to má prispieť k efektívnejšiemu využívaniu zdrojov verejného zdravotného poistenia.Ušetrené prostriedky sa majú využiť aj pre nemocnice, ktoré budú potrebovať viac zdrojov na krytie mzdových nákladov v súvislosti so zvyšovaním platov lekárov. Zmena opatrenia, ktorým sa ustanovuje rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva, má platiť od februára tohto roka.Podľa návrhu ministerstva tak má dôjsť k zníženiu mesačnej platby na ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci zo 16.928 eur na 15.236 eur. Pri 154 ambulanciách sa tak má v tomto roku ušetriť 3,1 milióna eur. Úsporu takmer 1,6 milióna eur má zároveň priniesť zníženie ceny za jeden kilometer jazdy ambulanciou rýchlej lekárskej pomoci a ambulanciou rýchlej zdravotnej pomoci o desať centov, z 0,70 na 0,60 eura.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.