lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: V nemocniciach na Slovensku je hospitalizovaných viac ako 2000 pacientov Bratislava 8. decembra (TASR) - V slovenských nemocniciach je aktuálne 2048 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.12.2020 categoryDenné správy

Bratislava 8. decembra (TASR) - V slovenských nemocniciach je aktuálne 2048 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Za týždeň, od 1. decembra, tak vzrástol počet infikovaných, ktorí si vyžadujú hospitalizáciu, o 212 pacientov. Počet hospitalizácií ľudí s ochorením COVID-19 tak mierne rastie. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová."Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 133 pacientov, o 21 pacientov viac ako minulý týždeň, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 137 osôb, čo je o 14 pacientov viac ako 1. decembra," uviedla.MZ SR situáciu podľa hovorkyne dôsledne monitoruje. Zriadilo Krízové koordinačné centrum. To denne koordinuje činnosti spojené s pandémiou, teda sleduje mobilné odberové miesta, monitoruje množstvo osobných ochranných pomôcok, spracúva hlásenia z nemocníc, eviduje množstvo potrebného a chýbajúceho personálu, spracúva hlásenia, reporty, či napríklad telefonuje s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.Nemocnice podľa rezortu zdravotníctva spolupracujú a nápor pacientov zatiaľ zvládajú. Obsadenosť a kapacita lôžok na Slovensku je podľa hovorkyne pod kontrolou. Obsadených lôžok s kyslíkom je aktuálne 1122, voľných s kyslíkom 767. Aktuálne je v domácej izolácii viac ako 2200 zdravotníckych pracovníkov, väčšina z nich sa nakazila mimo pracoviska. MZ SR vyzýva verejnosť, aby dôsledne dodržiavala základné opatrenia R-O-R, teda nosenie rúška, dodržiavanie odstupu a hygienu rúk.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...