lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ chce na jeseň vyhlásiť dve výzvy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc Bratislava 23. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR avizuje, že na jeseň vyhlási dve ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.09.2022 categoryDenné správy

Bratislava 23. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR avizuje, že na jeseň vyhlási dve výzvy z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc. Výzvu pre projekty nad päť miliónov eur pravdepodobne vyhlási koncom septembra, výzvu pre projekty do päť miliónov eur zase koncom októbra. Rezort o tom informoval na webe. Pri oboch výzvach je potrebné pred podaním žiadosti predložiť Inštitútu zdravotných analýz reštrukturalizačný plán na posúdenie. "Pri projektoch nad päť miliónov eur je na posúdenie nevyhnutné podať žiadosť o stanovisko Zdravotníckej implementačnej agentúry, ktorá obsahuje detailný harmonogram rozpracovaný na jednotlivé týždne," doplnil.MZ tiež pripomenulo, že vláda na začiatku septembra schválila metodiku na hodnotenie v rámci Novej siete nemocníc. "Aktuálne intenzívne pracujeme na oboch výzvach," dodalo.Pri výbere veľkých investičných projektov sa majú projekty podľa metodiky priorizovať a zostupne zoradiť podľa príslušných krajov. Pri poradí sa má zohľadňovať napríklad veľkosť spádového územia nemocnice, vplyv investície na počet hospitalizácií a rozsah investície z pohľadu, či ide o komplexné riešenie novej nemocnice, prístavbu alebo len rekonštrukciu. Na základe bodovania sa bude pristupovať aj pri menších projektoch, Slovensko sa však bude brať ako jeden celok.Celková alokácia plánu obnovy v rezorte zdravotníctva je približne 1,3 miliardy eur bez DPH. Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci Next Generation EU, ktorého cieľom je obnoviť Európu po pandémii. Kľúčovou súčasťou slovenského plánu obnovy je už schválená reforma siete nemocníc. Vláda ešte začiatkom júla schválila, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...