lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

MZ spustilo dotazník pre cestovateľov,zistiť chcú skúsenosti s procesom eHranica Bratislava 20. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 20.08.2020 categoryDenné správy

Bratislava 20. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spúšťajú elektronický dotazník pre cestovateľov, aby zistili ich skúsenosti s procesom eHranica, teda s povinnou registráciou pri návrate z rizikových krajín a následným testovaním na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.Všetci zaregistrovaní prostredníctvom formulára na stránke korona.gov.sk/ehranica v týchto dňoch dostanú emailom dotazník. Cieľom je zistiť, akú mali s procesom registrácie a následného testovania občania skúsenosť a ako ho hodnotia. Každá spätná väzba pomôže pri ďalšom zlepšovaní postupov do budúcna.Proces eHranice spustilo ministerstvo zdravotníctva v polovici júla, keď Úrad verejného zdravotníctva, hlavný hygienik, vydal opatrenie, ktorým zadefinoval rizikové krajiny šírenia nového koronavírusu. Zaviedol tiež pre občanov povinnosť zaregistrovať sa a absolvovať test na ochorenie COVID-19 po návrate na Slovensko z rizikovej krajiny. "Od spustenia elektronickej registrácie formulár využilo viac ako 6000 navrátilcov z rôznych rizikových krajín," uviedla Eliášová.Elektronický dotazník na zistenie spätnej väzby má päť častí. Formulár je anonymný. Ministerstvo zdravotníctva má záujem touto formou zistiť názory a spätnú väzbu občanov v niekoľkých oblastiach, a to najmä aká je informovanosť o povinnostiach po návrate z rizikovej krajiny, ako prebiehala registrácia na testovanie ochorenia COVID-19 pri príchode z rizikovej krajiny, akú skúsenosť majú občania s objednaním sa na test a pobyt v domácej karanténe. Zistiť tiež chcú to, ako hodnotia absolvovanie testu a čakanie na výsledok a tiež ich prax s oznámením výsledku testu a následnou informovanosťou o ďalších krokoch."Každá spätná väzba je dôležitá. Radi by sme aj touto formou zmonitorovali, ako sú občania spokojní s našou prácou, ako prebieha testovanie, či majú postačujúce informácie, či sú pre nich zrozumiteľné. Všetkým tým, ktorí sú zodpovední, registrovali a testovali sa, dávame priestor vyjadriť svoj názor a pomôcť veci zodpovedne zlepšovať. Informácie nám ukážu slabé a silné stránky," uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že ich vyhodnotenie môže prispieť k lepšej pripravenosti na zvládnutie druhej vlny pandémie nového koronavírusu. Dodal, že naďalej sa odporúča zvážiť cestovanie do zahraničia.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...