lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

Maďarsko: Dorazila tretia zásielka vakcíny proti koronavírusu pre 39.000 ľudí Budapešť 5. januára (TASR) - Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny americko-nemeckého konzorcia Pfizer-BioNTech proti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 05.01.2021 categoryDenné správy

Budapešť 5. januára (TASR) - Do Maďarska dorazila tretia zásielka vakcíny americko-nemeckého konzorcia Pfizer-BioNTech proti novému druhu koronavírusu, ktorá obsahuje očkovacie látky pre takmer 39.000 ľudí, informovala o tom v utorok verejnoprávna televízna stanica M1.Časť zásielky previezli do ústrednej lekárne Semmelweisovej univerzity v Budapešti.Maďarsko prevezme celkom 4,4 milióna dávok očkovacej látky Pfizeru a BioNTechu. Vláda je však podľa tlačovej agentúry MTI v kontakte aj s ďalšími výrobcami - zarezervovala dovedna vyše 17 miliónov dávok vakcín.Očkovanie proti SARS-CoV-2 sa v Maďarsku začalo vlani 26. decembra. V prvom kole očkujú pracovníkov zdravotníctva, doteraz z nich zaočkovali 12.000. Doposiaľ podľa MTI nezaznamenali žiadne vážnejšie vedľajšie účinky. Zdravotníkov očkujú v súčasnosti na 25 miestach po celej krajine.Doterajšou bilanciou epidémie vírusu SARS-CoV-2 v Maďarsku je 329.721 infikovaných a 10.080 obetí na životoch.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...