lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Druhá vlna koronavírusu bude podľa vlády výraznejšia než prvá Budapešť 7. septembra (TASR) - V Maďarsku potvrdili v pondelok rekordný denný prírastok nakazených novým ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 07.09.2020 categoryDenné správy

Budapešť 7. septembra (TASR) - V Maďarsku potvrdili v pondelok rekordný denný prírastok nakazených novým druhom koronavírusu s počtom 576 prípadov, čím celkový počet testovaných na vírus SARS-CoV-2 s pozitívnym výsledkom stúpol na 8963. Vyplýva to z údajov vládnej informačnej stránky koronavirus.gov.hu. Na ochorenie COVID-19, spôsobované uvedeným koronavírusom, zomrel za uplynulých 24 hodín jeden chronicky chorý pacient. Počet obetí dosiahol 625 a aktívne nakazených je 4377.V nemocničnej opatere je 151 pacientov s COVID-19, z nich 11 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z grafikonu aktívnych a nových prípadov infikovaných osôb v krajine vyplýva, že druhá vlna nákazy bude podstatne výraznejšia než prvá. Súčasne sa týždenný počet registrovaných nakazených zdvojnásobuje.Za posledný deň pribudli nakazení v každej župe, pričom v nedeľu laboratóriá testovali až 11.421 vzoriek, čo je takmer dvojnásobok zvyčajného počtu testov v dňoch prvej vlny. Podľa spravodajského servera 24.hu táto skutočnosť naznačuje, že vláda zmenila stratégiu a zvýšením počtu testovaných sa snaží predísť zavádzaniu celoplošných opatrení na potlačenie šírenia infekcie. Účinnejším odhaľovaním nakazených ľudí bez príznakov ochorenia totiž je možné prijať lokálne opatrenia.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...