lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Parlamentný výbor vypočul šéfa "veliteľov nemocníc" Budapešť 16. apríla (TASR) - O poznatkoch prvých týždňov fungovania takzvaných nemocničných veliteľov v Maďarsku ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Budapešť 16. apríla (TASR) - O poznatkoch prvých týždňov fungovania takzvaných nemocničných veliteľov v Maďarsku v stave epidemiologickej núdze informoval vo štvrtok v Budapešti členov parlamentného výboru pre obranu a vnútro Zsolt Halmosi, ktorého vláda vymenovala za šéfa týchto veliteľov.Podľa agentúry MTI Halmosi pripomenul, že úlohou veliteľov 109 nemocníc, ktorí sú príslušníkmi vojska, polície, ale aj civilnej ochrany, nie je rozhodovať v odborných lekárskych otázkach, ale dohliadať na dodržiavanie epidemiologických opatrení, zabezpečovať priebežné hospodárenie so zdravotníckym materiálom i zaisťovanie personálneho obsadenia nemocníc.Halmosi podotkol, že na podnet riaditeľov nemocníc bolo iniciované trestné stíhanie pre krádež dezinfekčných prostriedkov, rukavíc, rúšok a v jednom prípade dokonca ukradli aj počítač.Medzi 1652 potvrdenými prípadmi nákazy novým druhom koronavírusu v Maďarsku je podľa jeho slov aj 183 zdravotníckych pracovníkov. Z nich sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo už 18.Opoziční poslanci sa zaujímali o situáciu vo vládou nariadenom uvoľňovaní nemocničných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, ale pýtali sa ho aj na to, či nemocniční velitelia nebudú dozerať aj na vývoj situácie v domovoch dôchodcov.Predseda vlády Viktor Orbán 27. marca vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió oznámil, že na čelo nemocníc dosadí vláda nemocničných veliteľov. Ak sa tento systém v budúcich týždňoch či mesiacoch osvedčí, tak nemocnice epidemiologickú záťaž zvládnu, zdôraznil Orbán.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: