lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Rezervovali 17,5 milióna vakcín; nebude možné vyberať si podľa pôvodu Budapešť 8. decembra (TASR) - Maďarská vláda si zarezervovala 17,5 milióna dávok očkovacích látok proti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.12.2020 categoryDenné správy

Budapešť 8. decembra (TASR) - Maďarská vláda si zarezervovala 17,5 milióna dávok očkovacích látok proti koronavírusu SARS-CoV-2 od rôznych výrobcov, informovala v utorok v Budapešti šéfka maďarského Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová. Zdôraznila však, že žiadatelia o zaočkovanie si nebudú môcť vybrať vakcínu podľa jej pôvodu, uviedol spravodajský server 24.hu.Na tlačovej konferencii operačného štábu Müllerová povedala, že už funguje webová stránka, na ktorej môžu Maďari avizovať záujem o očkovanie vakcínou proti novému druhu koronavírusu. "Je to vlastne prieskum, na základe ktorého sa dozvieme, koľko ľudí chce využiť túto možnosť," dodala.Podľa jej slov sa očkovanie v krajine môže začať po tom, čo bude k dispozícii vakcína s úradným povolením. Müllerová poznamenala, že vláda chce využiť všetky možnosti a rokuje o všetkých nádejných alternatívach."Zatiaľ sme zarezervovali celkovo 17,5 milióna vakcín. Preverujeme aj ruskú vakcínu samotnú, ako aj jej dokumentáciu. Čoskoro dostaneme dokumentáciu čínskej vakcíny, ktorú začnú skúmať príslušné orgány a virológovia. V súčasnosti ešte nevieme, ktorou vakcínou začneme očkovanie," povedala šéfka ANTSZ, podľa ktorej sa toto očkovanie začne masovo v prvom štvrťroku budúceho roka.Müllerová podotkla, že očkovať sa bude látkou, ktorú potvrdia príslušné orgány ako bezpečnú a ktorá bude k dispozícii. Výber vakcíny podľa jej pôvodu zo strany žiadateľov o zaočkovanie nebude možný, podčiarkla.V Maďarsku za posledný deň potvrdili 2219 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Počet aktuálne hospitalizovaných s ochorením COVID-19 prekročil hranicu 8000 a v súvislosti s uvedeným ochorením pribudlo za deň 136 úmrtí. Celkový počet infikovaných týmto koronavírusom v krajine dosiahol 256.367. Aktuálne je nakazených 174.966 osôb.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...