lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: S podozrením na koronavírus volajú záchranárov 30- až 40-krát denne Budapešť 9. marca (TASR) - Záchranárov v Maďarsku volajú pre podozrenie z nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 09.03.2020 categoryDenné správy

Budapešť 9. marca (TASR) - Záchranárov v Maďarsku volajú pre podozrenie z nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 denne v 30-40 prípadoch, informovalo v pondelok internetové vydanie denníka Népszava, podľa ktorého maďarské orgány pracujú na rozšírení kapacít vytvorených v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava.Miesta na karanténu pripravujú v budínskej budove kliniky Kútvölgyi Klinikai Tömb a pre pacientov s problémami dýchania zas na intenzívnom oddelení pľúcnej kliniky Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet.Záchranárov najčastejšie volajú v hlavnom meste, kde počas uplynulého víkendu pri riešení karantény dvoch Iráncov musela zasahovať polícia, pripomenul denník.Počet ľudí infikovaných novým koronavírusom v Maďarsku stúpol počas víkendu na sedem. S výnimkou 70-ročného pacienta, ktorý trpí aj onkologickým ochorením, je ich stav uspokojivý. V karanténe v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava je 54 ľudí.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: