lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Malta žiada EÚ o začatie humanitárnej misie v Líbyi Rím 14. apríla (TASR) - Malta vyzvala v utorok Európsku Úniu, aby okamžite spustila humanitárnu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Rím 14. apríla (TASR) - Malta vyzvala v utorok Európsku Úniu, aby okamžite spustila humanitárnu misiu v Líbyi s cieľom zastaviť príchod nelegálnych migrantov v období pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.Maltský minister zahraničných vecí Evarist Bartolo povedal, že EÚ by mala v tejto severoafrickej krajiny distribuovať potraviny a zdravotnícky materiál v hodnote najmenej 100 miliónov eur.Bartolo poslal v tejto súvislosti šéfovi diplomacie Európskej únie Josepovi Borrellovi list, v ktorom okrem iného napísal, že jediná udržateľná a realistická alternatíva, ako zabrániť tejto humanitárnej kríze, je okamžité začatie humanitárnej misie v Líbyi zo strany EÚ. Minister odhadol, že pri líbyjskom pobreží čaká viac ako 650.000 ľudí na cestu do Európy.Pobrežná stráž minulý týždeň medzi Líbyou a Maltou zadržala štyri plavidlá s 258 osobami. Podľa nemeckej organizácie Sea-Watch International sa jedna z lodí, prepravujúca 85 ľudí, údajne prevrátila a všetci na palube sa utopili.Malta a Taliansko uzavreli svoje prístavy s cieľom zastaviť šírenie nákazy COVID-19.V Taliansku na následky ochorenia COVID-19 zomrelo 20.465 ľudí, Malta hlási tri úmrtia.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...