lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Mimoriadny zdravotnícky výbor sa v utorok bude zaoberať ochorením COVID-19 Bratislava 27. marca (TASR) – Mimoriadny zdravotnícky výbor sa bude v utorok (31. 3.) zaoberať riešením ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.03.2020 categoryDenné správy

Bratislava 27. marca (TASR) – Mimoriadny zdravotnícky výbor sa bude v utorok (31. 3.) zaoberať riešením zvládnutia situácie so šírením ochorenia COVID-19. Zvolala ho predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Cigániková (SaS). Prítomní budú aj šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) či hlavný hygienik SR Ján Mikas."Budeme sa pýtať, koľko osobných ochranných pracovných prostriedkov potrebujeme a akými cestami sa ich štát snaží zabezpečiť. Taktiež sa na nás obracajú občania, či budú tieto ochranné prostriedky zabezpečené pre verejnosť a či bol s riešením zvládnutia situácie oslovený aj súkromný sektor," priblížila Cigániková s tým, že ak by zasadal krízový štáb alebo vláda, je pripravená čas konania výboru prispôsobiť.Cigániková si za jednu z hlavných priorít kladie komunikáciu s odbornou a laickou verejnosťou, ktorá by mala byť transparentná a vecná. Poukázala tiež na dôležitosť pravdivých informácií. "Som presvedčená, že aj týmto spôsobom sa vyhneme zbytočnej panike a celú situáciu spoločne zvládneme," dodala predsedníčka výboru.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...