lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NR SR: Most chce, aby lekári nevyšetrovali len prednostne, má na to viac návrhov Bratislava 2. júla (TASR) - Strana Most-Híd je pripravená predložiť viaceré návrhy, ktoré by lekárov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 2. júla (TASR) - Strana Most-Híd je pripravená predložiť viaceré návrhy, ktoré by lekárov prinútili vyšetrovať aj pacientov, ktorí nemajú na to, aby si mohli zaplatiť prednostné vyšetrenie. Oznámili to predstavitelia strany na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.Pripomenuli, že plénum má rozhodnúť o ich súčasnom návrhu a ak ho neodobrí, prídu s ďalším. Ten súčasný označili za najmiernejší z pripravených možností. Mal by zabezpečiť, aby sa každý deň dostali na rad aj pacienti, ktorí nemajú na zaplatenie prednostného vyšetrenia. Dnes sa tak podľa Mosta-Híd nedeje vždy."Má to fungovať tak, že lekár musí v kuse vyšetrovať medzi prednostnými vyšetreniami aj pacientov, ktorí nemajú na zaplatenie prednostného vyšetrenia," vysvetlil Tibor Bastrnák z Mosta-Híd. Dodal, že lekárom strana ponecháva voľnosť v tom, aby si určili čas na prednostné vyšetrenia aj na vyšetrenia ostatných pacientov."Môže si určiť, že od siedmej do ôsmej budú prednostné vyšetrenia, potom dve hodiny ordinuje pre ostatných pacientov, a potom zase prednostné vyšetrenia," doplnil Bastrnák. Ako poukázal, dnes to ale mnohokrát funguje tak, že lekári viac-menej vyšetrujú len prednostne a mnohé napríklad babičky, ktoré čakajú na vyšetrenie celý deň, sa na rad nedostanú, lebo si neplatia prednostné vyšetrenie.Parlament mal o návrhu strany Most-Híd hlasovať dnes. Nestalo sa tak, keďže schôdza po obštrukcii nezaradeného poslanca Alojza Hlinu náhle skončila bez hlasovania. Plénum rozhodne o prerokovaných bodoch na najbližšej riadnej schôdzi. Naplánovaná je na september. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) však môže rokovanie zvolať kedykoľvek.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...