lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NRSR: Lekári prišli na rokovanie do parlamentu, chcú sa dohodnúť (2) Bratislava 30. novembra (TASR) - Lekárski odborári na čele so svojím šéfom Marianom Kollárom prišli ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. novembra (TASR) - Lekárski odborári na čele so svojím šéfom Marianom Kollárom prišli dnes krátko po 16.00 h na rokovanie do parlamentu na pozvanie predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského. Odborársky predák pri príchode avizoval, že sa chcú dohodnúť a upokojiť situáciu. "Čakáme kompromisy a čakáme, že sa dohodneme," povedal Kollár.Odborárov sprevádzal prezident Slovenskej lekárskej komory Milan Dragula, ktorý sa v utorok (29.11.) ponúkol, že by mohol pôsobiť ako mediátor medzi vládou a odbormi. V parlamente sa nachádza aj premiérka Iveta Radičová, minister zdravotníctva Ivan Uhliarik a šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor.Šéf lekárskych odborov nechcel komentovať dnešné náhle ochorenie viacerých slovenských lekárov vo výpovediach, ktorí tak neprišli do nemocníc. Pripustil však, že vie, že pacienti sú ohrození, ako však poznamenal, práve preto lekári prišli na dnešné rokovanie. Potvrdil, že odbory stále žiadajú hlavu ministra Uhliarika. Podľa Dragulu by jeho odchod mohol pomôcť k vyriešeniu situácie.Predseda parlamentu Pavol Hrušovský mal odborom na dnešnom rokovaní ponúknuť legislatívne záruky ponúk, ktoré sú obsiahnuté vo vládnom memorande. Novinárom to povedal predseda zdravotníckeho výboru Viliam Novotný (SDKÚ-DS). O ktoré záruky presne ide, však špecifikovať nechcel.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: