lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NRSR: Neschválila uznesenie k urýchleniu realizácie memoranda medzi vládou a LOZ Bratislava 29. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neschválili uznesenie k ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 29.03.2023 categoryDenné správy

Bratislava 29. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neschválili uznesenie k urýchleniu realizácie memoranda o zlepšení systému zdravotníctva uzavretého medzi vládou a Lekárskym odborovým združením (LOZ). Návrh predložil poslanec Vladimír Faič (Smer-SD).
Memorandom mal parlament požiadať poverenú vládu, aby začala bezodkladne realizovať opatrenia, vyplývajúce z memoranda s LOZ a predložila návrhy nevyhnutných riešení. Dokument mal tiež zaviazať vládu k predloženiu správy o realizácii memoranda.
"Podľa Lekárskeho odborového združenia napriek navýšeniu rozpočtu pre zdravotníctvo nemocnice hlásia, že im dané peniaze poisťovne neposkytli. Vláda tiež neplní svoje záväzky vo vzťahu k zavádzaniu DRG systému. Nenavrhla zákonnú úpravu minimálnych noriem na personálne zabezpečenie oddelení. Nerieši problémy lekárskych fakúlt," zdôvodnil návrh predkladateľ.
Parlament mal v memorande skonštatovať, že len realizácia ucelenej skupiny opatrení, vychádzajúcich z požiadaviek zdravotníckych pracovníkov, môže byť na prospech verejného zdravotníctva, zdravotníckych pracovníkov a predovšetkým na prospech občanov Slovenskej republiky a ich oprávneného nároku na zabezpečenie kvalitnej a dostupnej zdravotnej starostlivosti.
Aj v medziach ústavno-právneho režimu obmedzenej pôsobnosti je podľa návrhu uznesenia možné realizovať významnú časť opatrení vyplývajúcich z memoranda.


bac ima

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...