lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NRSR: R. Sulík: Zdravotné odvody z prenájmu sa zrušia od 1. mája Bratislava 31. marca (TASR) - Povinnosť platiť zdravotné odvody z príjmov z prenájmu, ktorú zaviedla ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 31. marca (TASR) - Povinnosť platiť zdravotné odvody z príjmov z prenájmu, ktorú zaviedla súčasná vláda od začiatku tohto roka, by mala od 1. mája opäť zaniknúť. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval predseda SaS Richard Sulík s tým, že na zmene je zhoda v celej vládnej koalícii.Liberáli boli podľa neho vždy proti tomuto opatreniu. "Súhlasili sme so zavedením zdravotných odvodov z prenájmov, lebo sme chceli zabrániť, aby DPH bola ešte vyššia. Medzičasom si aj naši koaliční partneri uvedomili, že nie je správne v dnešnom systéme uplatňovať zdravotné odvody na prenájmy. Na základe iniciatívy SaS ich preto rušíme," priblížil.Príslušnú zmenu by mali poslanci schváliť ešte počas aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR vo forme pozmeňovacieho návrhu k novele zákona o zdravotných poisťovniach. "Ľuďom, ktorí sa už prihlásili na preddavky a nejaké zaplatili, sa tieto v ročnom zúčtovaní zdravotného poistenia vrátia," konštatoval poslanec SaS Peter Kalist.

Štítky :

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.