lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NRSR: Zelník vyzýva vládu, aby presunula 50 miliónov z rozpočtu do zdravotníctva Bratislava 7. februára (TASR) - Poslanec SNS a člen zdravotníckeho parlamentného výboru Štefan Zelník (SNS) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 7. februára (TASR) - Poslanec SNS a člen zdravotníckeho parlamentného výboru Štefan Zelník (SNS) vyzýva vládu, aby presunula 50 miliónov zo schváleného štátneho rozpočtu na rok 2012 na dofinancovanie rezortu zdravotníctva.Hoci to stačiť podľa neho nebude, verí, že tie peniaze čiastočne zmiernia aspoň dopad na špecializovanú zdravotnú sféru. "Zrejme tých 50 miliónov už neovplyvní ústavnú zdravotnú starostlivosť, ale je obrovské riziko, že môže dôjsť k zániku ambulantných zdravotníckych zariadení, špecialistov," poznamenal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.Zelník tvrdí, že nemocnice nebudú mať na platy sestier a lekárov, hoci sa hovorilo, že peniaze na platy sú. Ukázalo sa to podľa neho aj počas minulotýždňových poslaneckých prieskumov v zdravotných poisťovniach. "Nie je pravda, že sú vyčlenené zdroje," povedal. Je presvedčený, že limity, ktoré dostali zdravotnícke zariadenia, nepostačujú na pokrytie platov, ktoré budú musieť tieto zariadenia zo zákona realizovať.Zelník sa obáva, že vzhľadom na situáciu a na potrebu šetrenia dôjde k tomu, že pacienti nedostanú špeciálny materiál, ktorý dostať majú, alebo nedostanú lieky. "A bude dochádzať k neúmyselným poškodeniam zdravia obyvateľstva," doplnil. Podľa neho hrozí, že po voľbách bude potrebné niektoré zdravotnícke zariadenia zatvoriť, keďže nebude na ich financovanie.Informoval zároveň, že v pondelok (6.2.) sa uskutočnilo stretnutie asociácie polikliník, ktorá zvažuje žalovať Slovenskú republiku. "Pretože ak vláda nariadila, že zdravotnícke zariadenia musia dať takéto platy, mala zabezpečiť, aby zdravotnícke zariadenia mali možnosť tento zákon naplniť," uzavrel.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: