lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NTS eviduje pokles zásob krvnej skupiny A a Rh negatívnych krvných skupín Bratislava 14. januára (TASR) - Národná transfúzna stanica (NTS) stále eviduje pokles zásob krvnej skupiny ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 14.01.2021 categoryDenné správy

Bratislava 14. januára (TASR) - Národná transfúzna stanica (NTS) stále eviduje pokles zásob krvnej skupiny A a všetkých Rh negatívnych krvných skupín. TASR na to upozornila Martina Frigová, projektová manažérka NTS.V súčasnosti je NTS schopná plynulo zásobovať nemocnice krvnými prípravkami na základe ich objednávok. Problém sa však začína ukazovať pri krvnej skupine A a klesajú aj zásoby Rh negatívnych krvných skupín. "Vítaní sú však na našich pracoviskách všetci darcovia s akoukoľvek krvnou skupinou, nakoľko nikdy nevieme, ktorú krvnú skupinu budú potrebovať nemocničné zariadenia k záchrane ľudských životov. NTS je schopná si krv vlastným vozovým parkom rozviesť tam, kde je potrebná," zdôraznila Frigová.Darcovia krvi sa v súčasnosti nemusia preukazovať negatívnym antigénovým testom. Povinnosť platila len počas dvoch kôl celoplošného testovania na území krajiny. Darcovia sa však musia na odberné pracovisko objednať telefonicky dopredu na presný dátum a čas.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: