lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Námestovo: Rodičia s deťmi dostali nový kútik v Oravskej poliklinike Námestovo 13. decembra (TASR) – Priestor na hry, kŕmenie či prebaľovanie ponúka rodičom s ratolesťami novovybudovaný ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 13.12.2018 categoryDenné správy

Námestovo 13. decembra (TASR) – Priestor na hry, kŕmenie či prebaľovanie ponúka rodičom s ratolesťami novovybudovaný kútik v Oravskej poliklinike Námestovo. Využívať ho budú matky a otcovia, ktorí prídu s dieťaťom na lekárske vyšetrenie. Kútik sa nachádza na treťom poschodí hlavnej budovy polikliniky a okrem hračiek sú priestory vybavené aj kreslami na kojenie či mikrovlnnou rúrou. TASR vo štvrtok informovala vedúca oddelenia komunikácie Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Renáta Jaloviarová.„Návšteva matky s dieťaťom pri absolvovaní odborných vyšetrení často trvá viac ako hodinu, k tomu treba prirátať čas na cestovanie z domova. Práve z tohto dôvodu bolo potrebné vytvoriť takýto priestor,“ uviedla riaditeľka Oravskej polikliniky Námestovo Mária Šišková.Kútik je zariadený dvoma pultmi na prebaľovanie, veľkým pultom s umývadlami a, samozrejme, aj detským nábytkom. Doposiaľ tam takýto priestor nebol. So skrášlením a vymaľovaním priestorov pomáhali študenti Spojenej školy – Strednej umeleckej školy v Nižnej pod vedením učiteľa Miroslava Knapa.Podľa riaditeľky odboru zdravotníctva Úradu ŽSK Silvie Pekarčíkovej je cieľom skrátiť čas čakania v ambulanciách na minimum, no ak je čakacia doba nevyhnutá, rodičia s deťmi by ju mali stráviť v príjemnom prostredí. „Tieto priestory budú súčasne slúžiť na vzdelávanie v preventívnych programoch, s ktorými je dôležité začať už od detstva - aby si deti zvykali na to, že treba vedieť poskytnúť prvú pomoc, alebo aká je prevencia rôznych ochorení. Čiže možností využitia týchto priestorov je viac,“ povedala.Projekt vytvárania kútikov pre rodiny a dieťa v poliklinike a štyroch nemocniciach ŽSK sa realizuje vďaka podpore Nadácie Kia Motors Slovakia. Tá ho podporila sumou 21.969 eur, ŽSK prispel sumou 10.000 eur. Z prostriedkov uvedenej nadácie budú do konca roka doplnené a zmodernizované už existujúce miestnosti pre malých pacientov aj v štyroch nemocniciach Žilinského kraja - v Liptovskej nemocnici s poliklinikou Liptovský Mikuláš, Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou Dolný Kubín, Hornooravskej nemocnici s poliklinikou Trstená a Kysuckej nemocnici s poliklinikou Čadca.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...