lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Epidemiologická situácia je podľa RKI stále vážna Berlín 12. novembra (TASR) - Situácia v súvislosti so šírením koronavírusu v Nemecku je naďalej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 12.11.2020 categoryDenné správy

Berlín 12. novembra (TASR) - Situácia v súvislosti so šírením koronavírusu v Nemecku je naďalej vážna; v celej krajine sa počet nakazených stále zvyšuje, pričom za posledných 24 hodín hlásili takmer 22.000 nových prípadov. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii v Berlíne šéf Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler, informovala agentúra DPA.Nemecko eviduje za uplynulých 24 hodín 21.866 novonakazených, čo je o takmer 3400 viac ako bolo hlásených v stredu. Do štvrtka pribudlo aj 215 nových súvisiacich úmrtí a ich doterajší celkový počet tak stúpol na 11.982. Celkovo evidujú v krajine 727.553 pozitívne testovaných a 467.800 už vyliečených ľudí. Lothar predpokladá, že stúpať bude naďalej počet ľudí s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19, ako aj počet úmrtí. Je potrebné počítať s tým, že nemocnice narazia na hranice svojich kapacitných možností, dodal.S obozretným optimizmom sa šéf RKI vyjadril k tomu, že krivka novoinfikovaných v poslednom období nestúpa tak prudko ako predtým. Dodal však, že zatiaľ nie je isté, či pôjde o stabilný vývoj. Z hodnoty 1 na 0,89 sa znížilo i reprodukčné číslo udávajúce, koľko ďalších osôb sa nakazí od infikovaného človeka. Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn vo štvrtok pre rozhlasovú stanicu RBB uviedol, že obmedzenia zavedené s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu pravdepodobne zostanú v platnosti aj počas zimy, keďže počet novoinfikovaných je stále vysoký. Stretnutia viac ako 10-15 ľudí počas vianočných osláv či iných spoločenských zhromaždení podľa jeho slov nebudú zrejme možné.Hoci sa krajine darí znižovať počet nakazených, okamžitý návrat k normálu nebude podľa slov Spahna možný. "Neznamená to, že od decembra či januára budeme môcť znova organizovať svadobné oslavy či vianočné párty akoby sa nič nestalo," povedal.Nemecko sa aktuálne nachádza v druhom týždni zo štvortýždňového čiastočného lockdownu, počas ktorého sú zatvorené reštaurácie, bary, športové, voľnočasové i kultúrne zariadenia. Otvorené zostávajú naďalej školy i obchody.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...