lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Merkelová očakáva výsledky testu na koronavírus, jej stav je dobrý Berlín 23. marca (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok podstúpila test na nový ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 23.03.2020 categoryDenné správy

Berlín 23. marca (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok podstúpila test na nový koronavírus po tom, čo bola v kontakte s infikovaným lekárom a momentálne čaká na výsledky testovania. Informoval o tom v pondelok jej hovorca Steffen Seibert s tým, že Merkelovej zdravotný stav je dobrý."Kancelárka sa má dobre," povedal na pravidelnej tlačovej konferencii Seibert, ktorého citovala agentúra Reuters. Hovorca nespresnil, kedy sa výsledky testu očakávajú. "Keď budeme mať nové informácie, budeme vás okamžite informovať," dodal."Teraz čakáme na výsledky a potom sa uvidí, čo bude nasledovať," uviedol Seibert s tým, že sa budú riadiť v prvom rade odporúčaniami lekárov a Inštitútu Roberta Kocha (RKI).Hovorca poznamenal, že mnoho ľudí kancelárke zaželalo veľa zdravia, z čoho má Merkelová radosť, doplnila agentúra DPA.Angela Merkelová nastúpila do domácej karantény v nedeľu. O tom, že u lekára, s ktorým prišla v piatok do styku, sa medzičasom potvrdil koronavírus, sa dozvedela po nedeľňajšom brífingu konanom po telekonferencii s premiérmi všetkých spolkových krajín, na ktorom sa rokovalo o sprísnení pravidiel pre pohyb občanov na verejných priestranstvách.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...