lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko od 2. februára zruší povinnosť nosenia rúšok v diaľkovej doprave Berlín 13. januára (TASR) - Nemecko zruší od 2. februára povinnosť nosenia ochranných rúšok v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 13.01.2023 categoryDenné správy

Berlín 13. januára (TASR) - Nemecko zruší od 2. februára povinnosť nosenia ochranných rúšok v diaľkových vlakoch a autobusoch pre zlepšujúcu sa epidemiologickú situáciu v krajine. V piatok to oznámil nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.Lauterbach rozhodol po konzultáciách s ministrami 16 spolkových krajín, keďže situácia s covidom je v Nemecku stabilizovaná. Zároveň však ľudí vyzval, aby naďalej dobrovoľne nosili ochranné rúška vo vlastnom záujme a koronavírus by nemal byť braný na ľahkú váhu.Minister zdravotníctva povedal, že k zrušeniu rúšok prispelo viacero faktorov vrátane vyššej imunity obyvateľstva a nižšej šance na výskyt nových mutácii. Situácia v nemeckých nemocniciach považuje za "napätú, ale zvládnuteľnú".Povinnosť nosiť ochranné rúško v diaľkových vlakoch a autobusoch, ktorá v Nemecku platí od počiatočných fáz pandémie covidu, mala byť pôvodne zrušená 7. apríla.Nemecko je jednou z poslednou európskych krajín, ktorá v súčasnosti vyžaduje nosenie rúšok v doprave. Mnoho členských krajín EÚ proticovidové opatrenia uvoľnilo už v roku 2022, píše AFP. Okrem Nemecka to platí aj v Španielsku. Tamojšia vláda uviedla, že povinnosť nosenia rúšok v diaľkových vlakoch a autobusoch bude v platnosti minimálne do marca 2023.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...