lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko prijme z Talianska najmenej 47 pacientov s ochorením COVID-19 Berlín 26. marca (TASR) - Nemecké nemocnice prijmú z Talianska na znak solidárnosti najmenej 47 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.03.2020 categoryDenné správy

Berlín 26. marca (TASR) - Nemecké nemocnice prijmú z Talianska na znak solidárnosti najmenej 47 pacientov s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Oznámil to vo štvrtok nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas, píše agentúra Reuters."Pretože stojíme na strane našich talianskych priateľov. Môžeme to prekonať len spoločne," uviedol Maas v krátkom vyhlásení.Ešte pred očakávanou vlnou nárastu počtu domácich prípadov pristálo v utorok na letisku v Lipsku v spolkovej krajine Sasko lietadlo so šiestimi talianskymi pacientmi. Spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko už takisto avizovala, že v najbližších dňoch plánuje prijať desiatich pacientov z Talianska.Taliansko je celosvetovo najviac postihnutou krajinou v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Tomuto vírusovému ochoreniu tam podľahlo už 8215 ľudí. Celkový počet infikovaných osôb - vrátane obetí a uzdravených - dosiahol 80.539.Počet infikovaných v Nemecku dosiahol podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa 43.646.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...