lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecký prezident vo vianočnom posolstve: To najhoršie z pandémie je za nami Berlín 24. decembra (TASR) - Pandémia síce nepekným spôsobom zatienila vianočné sviatky v Nemecku, avšak ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 24.12.2020 categoryDenné správy

Berlín 24. decembra (TASR) - Pandémia síce nepekným spôsobom zatienila vianočné sviatky v Nemecku, avšak po takmer roku súžitia s koronavírusom začína už pomaly svitať reálna nádej, že život sa čoskoro vráti do normálnejších koľají, uviedol vo štvrtok nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Píše o tom agentúra DPA."Zostáva síce pred nami ešte kus náročnej cesty, ale už vidíme, že dlho očakávané svetlo na konci tunela je čoraz jasnejšie," povedal najvyšší nemecký predstaviteľ v prejave k národu, ktorý bude prostredníctvom rozhlasu odvysielaný v Prvý sviatok vianočný. Záznam jeho príhovoru získala tlačová agentúra DPA."Krok za krokom sa pomaly dostávame k ukončeniu tejto krízy," povedal Steinmeier s odkazom na očkovanie proti koronavírusu, ktoré sa v Nemecku spúšťa už túto nedeľu.Keďže v Nemecku platí v súčasnosti lockdown, musia sa jeho obyvatelia tento rok zrieknuť mnohých vianočných tradícií - počnúc vianočnými trhmi až po obmedzenia týkajúce sa stretávania sa s priateľmi či rodinou.Steinmeier, ktorý prevažne symbolickú funkciu prezidenta spolkovej republiky zastáva od marca 2017, opísal vo svojom vianočnom posolstve aj negatívny dosah, aký má koronavírusová epidémia na chod celej spoločnosti i na život každého jednotlivca.Zmienil sa tiež o hlasitej menšine Nemcov, ktorí demonštrujú proti opatreniam súvisiacim s koronavírusom a rozširujú nepodložené konšpiračné teórie o jeho pôvode a vzniku.Uviedol, že ľudia, ktorí popierajú nebezpečenstvo tohto vírusu, často upútavajú na seba značnú pozornosť, avšak "rozumných ľudí je veľká väčšina". A to, ako zdôraznil, je v rámci tohto roka dobrou správou.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...