lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemocnice v R. Sobote a Rožňave sú na návrat koronavírusu pripravené Rimavská Sobota/Rožňava 28. mája (TASR) – Nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote a Rožňave sú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 28.05.2020 categoryDenné správy

Rimavská Sobota/Rožňava 28. mája (TASR) – Nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote a Rožňave sú pripravené na prípadnú druhú vlnu pandémie nového koronavírusu. TASR to potvrdila komunikačná špecialistka siete Svet zdravia Jana Fedáková.„Obe nemocnice naďalej realizujú vstupnú triáž pacientov a v prípade identifikácie rizikového prípadu využívajú vyčlenenú COVID ambulanciu, respektíve lôžka. V prípade potreby sme schopní v priebehu niekoľkých hodín uviesť prevádzku každej nemocnice do pandemického režimu a opäť vyčleniť garantovanú kapacitu pre infekčných pacientov,“ konkretizovala Fedáková.Počas mája obidve zdravotnícke zariadenia v rámci uvoľňovania opatrení voči šíreniu nového koronavírusu postupne opäť spustili realizáciu odložených operačných zákrokov a umožnili prítomnosť sprevádzajúcej osoby pri pôrode. Zároveň zaviedli niektoré výnimky zo zákazu návštev, napríklad umožnenie návštevy pacienta v terminálnom štádiu ochorenia či návštevu duchovného u ťažko chorých a zomierajúcich.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...