lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nitra: Chorobnosť na chrípku klesla cez veľkonočné sviatky o desiatky percent Nitra 14. apríla (TASR) – Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji v uplynulom týždni ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Nitra 14. apríla (TASR) – Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji v uplynulom týždni klesol. Podľa údajov z Úradu regionálneho zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo zaznamenaných celkom 1180 akútnych respiračných ochorení.Z tohto počtu šlo o chrípkové ochorenie u v 110 prípadoch. „Oproti minulému kalendárnemu týždňu to predstavuje pokles chrípky o 30,7 percenta. Najviac chorých bolo medzi deťmi vo veku nula až päť rokov,“ informoval RÚVZ.Priebeh ochorení bol komplikovaný u 12 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 58,3 percenta zápalov prínosových dutín, 8,3 percenta zápalov pľúc a 33,4 percenta zápalov stredného ucha. „Ochorenia hlásilo 49 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 46 percent lekárov pre dospelých,“ konštatoval RÚVZ.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...