lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nové diagnostické centrum v NsP P. Bystrica začne verejnosti slúžiť na jeseň Považská Bystrica 9. marca (TASR) – Nové diagnostické centrum v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici postavia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 09.03.2021 categoryDenné správy

Považská Bystrica 9. marca (TASR) – Nové diagnostické centrum v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici postavia do júla. Po nainštalovaní prístrojov by pacientom malo začať slúžiť v septembri alebo v októbri. Ako informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, investičná akcia je financovaná výhradne z rozpočtu kraja, celkové náklady by mali dosiahnuť 1,8 milióna eur. „Hrubá stavba, priečky a strecha so svetlíkmi sú hotové, momentálne sa robia rozvody a kúrenie. Budova bude mať 'zelenú' strechu na oddych pre lekárov a pre sestry. Júlový termín sa dodrží, potom príde na rad inštalovanie diagnostických prístrojov,“ priblížil Baška. Podľa riaditeľa nemocnice Igora Steinera navezú do nového centra prístrojovú techniku – CT prístroj, röntgen a sonografiu - hneď po dokončení stavby.„Ak to všetko dobre pôjde, tak prvé výkony môžeme očakávať na jeseň tohto roka. V tomto roku pripravujeme aj súťaž na magnetickú rezonanciu, ktorá by mala byť súčasťou diagnostického centra na budúci rok,“ doplnil Steiner s tým, že diagnostické centrum bude po otvorení slúžiť pacientom 24 hodín denne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...