lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Novú nemocnicu v Michalovciach začnú stavať po zbúraní nevyužívaného pavilónu Michalovce 23. mája (TASR) - Odstránenie skeletu schátraného nemocničného pavilónu bude predchádzať plánovanej výstavbe Nemocnice ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 23.05.2015 categoryDenné správy

Michalovce 23. mája (TASR) - Odstránenie skeletu schátraného nemocničného pavilónu bude predchádzať plánovanej výstavbe Nemocnice novej generácie v Michalovciach. S búracími prácami začne investor už v pondelok 25. mája.Projekt výstavby Nemocnice novej generácie oficiálne odštartoval na sklonku marca tohto roka prípravou staveniska a prekládkou inžinierskych sietí. Ďalším krokom bude už spomínané odstránenie skeletu pavilónu, na mieste ktorého by malo časom vyrásť nové zdravotnícke zariadenie."Keďže aj tieto práce budú prebiehať v areáli nemocnice za jej plnej prevádzky, prijali sa dočasné prevádzkové opatrenia na minimalizáciu hlučnosti a prašnosti. Táto fáza projektu je veľmi náročná, a preto by sme radi poprosili o zhovievavosť a trpezlivosť všetkých obyvateľov Michaloviec," povedal Tomáš Kráľ zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá prevádzkuje súčasnú michalovskú nemocnicu. Dodal, že v prípade potreby bude môcť verejnosť v čase trvania prác adresovať svoje podnety telefonicky v pracovných dňoch na infolinku uvedenej spoločnosti číslo 055 3277777, alebo na email info@svetzdravia.com.Projekt michalovskej nemocnice, za ktorým stojí finančná skupina Penta, vychádza z najnovších skúseností a trendov uplatňovaných pri prevádzke nemocníc vo vyspelých krajinách. Investor sľubuje vysoký počet jednolôžkových izieb, harmonické liečivé prostredie s dostatkom denného svetla a moderný parkovací systém.V rámci zázemia Nemocnice novej generácie sa ďalej ráta i s novým centrálnym urgentným príjmom, komplexnou rádiodiagnostikou, modernými operačnými a pôrodnými sálami ako i s vyše troma stovkami nových lôžok. "Celkový počet lôžok nemocnice vrátanie infektologického a onkologického pavilónu bude až 443," ozrejmil Kráľ.Predpokladaná výška celkovej investície predstavuje hodnotu 34 miliónov eur. Stavebné práce na výstavbe objektu novej nemocnice odštartujú po zbúraní nevyužívaného pavilónu pravdepodobne v auguste tohto roka. Dokončenú stavbu chcú uviesť do prevádzky začiatkom roka 2018. V prípade úspešnej realizácie projektu pribudne na Slovensku nová všeobecná nemocnica po vyše 20 rokoch.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...