lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NsP v Považskej Bystrici zaznamenala počas sviatkov viac pacientov s COVID-19 Považská Bystrica 28. decembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici zaznamenala počas ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 28.12.2020 categoryDenné správy

Považská Bystrica 28. decembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici zaznamenala počas sviatkov nárast pacientov s ochorením COVID-19. K pondelkovému ránu sa tamojší zdravotníci starali o 107 pacientov. TASR o tom informoval riaditeľ NsP Igor Steiner. "Kapacitu reprofilizovaných lôžok pre pacientov s novým koronavírusom sme mali k pondelkovému ránu naplnenú na 100 percent. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje päť pacientov," doplnil Steiner. NsP v Považskej Bystrici podľa neho eviduje 110 zdravotníkov pozitívnych na nový koronavírus, respektíve tých, ktorí sú v karanténe. "Služby zatiaľ zvládame vykryť, ale len s tým, že ostatní zamestnanci sú ochotní pracovať nad rámec svojich bežných povinností," ozrejmil. Zdravotníkov z považskobystrickej nemocnice ešte čaká očkovanie proti novému koronavírusu. "Zo strany nemocnice sme pripravení kedykoľvek, zatiaľ nemáme žiadne inštrukcie k očkovaniu," dodal Steiner.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: