lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


OSZZS: Vysoké horúčavy si v utorok vyžiadali jednu obeť Bratislava 22. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu si vyžiadali počas tohto leta ďalšiu obeť. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu si vyžiadali počas tohto leta ďalšiu obeť. Záchranári v utorok (21. 8.) v dôsledku kolapsov zasahovali 134-krát, jeden prípad bol smrteľný. "Žena odpadla s diagnózou kolapsový stav na parkovisku v Rimavskej Sobote, bola oživovaná, no už sa ju nepodarilo zachrániť," informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.Kolaps z tepla sa stal v júli osudným napríklad vodičovi autobusu, ktorý skolaboval na bratislavskej autobusovej stanici Mlynské Nivy. Zachrániť sa nepodarilo ani Košičanku, o ktorej život bojovali lekári po prevoze do nemocnice.Počet zásahov v utorok oproti pondelku stúpol o 28. "Do nemocnice muselo byť po prvotnom ošetrení prevezených 92 ľudí. Najviac kolapsov – 27 bolo v Prešovskom kraji, najmenej - 12 v Bratislavskom kraji. Kolapsy postihli 66 žien, 59 mužov a skolabovalo aj deväť detí do 18 rokov," priblížil Chmel.Meteorológovia varujú pred vysokými teplotami, najmä v južných oblastiach Slovenska, aj naďalej. Ľudia by počas horúčav mali dbať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Potreba pitia rastie nielen v závislosti od vonkajšej teploty, ale aj od telesnej aktivity a zdravotného stavu. Najmä u detí treba dbať na to, aby pili pred, počas i po fyzickej námahe. Starším a chronicky chorým ľuďom sa odporúča obmedziť aktivity na minimum.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...