lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


OTS: EUROSPINE - Pozvánka na medzinárodnú tlačovú konferenciu v Liverpoole EUROSPINE – Pozvánka na medzinárodnú tlačovú konferenciu – 2. október 2013 – Liverpool // Kontrola ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

EUROSPINE – Pozvánka na medzinárodnú tlačovú konferenciu – 2. október 2013 – Liverpool // Kontrola kvality liečby ochorení chrbticeLIVERPOOL, Anglicko, 25. septembra 2013 (TASR/OTS) /PRNewswire/ -- Štyri dni a po prvýkrát vo svojej histórii bude Liverpool európskym strediskom medzinárodného výskumu ochorení chrbtice počas stretnutia viac ako 3 000 odborníkov, renomovaných chirurgov, profesionálov v oblasti zdravotníctva v rámci každoročného kongresu EUROSPINE, ktorý sa začína 1. októbra 2013. Toto každoročné stretnutie je najdôležitejšou európskou platformou, v rámci ktorej sa schádzajú ortopédi, traumatológovia a neurochirurgovia, ako aj konzervatívne liečiaci lekári a odborníci v oblasti základných vied, ako napríklad konštruktéri a biológovia a delia sa o najnovšie zistenia zo svojho výskumu. Cieľmi organizácie EUROSPINE, Európskej spoločnosti pre výskum ochorení chrbtice, sú stimulovanie výmeny poznatkov a priekopnícka činnosť na poli výskumu, prevencie a liečby ochorení chrbtice a súvisiacich ťažkostí a koordinácia úsilí v rámci krajín Európy zameraných na pokračujúci vývoj v tejto oblasti.  Špeciálna téma: "Kontrola kvality liečby ochorení chrbtice". Kontrolná rada Národnej zdravotníckej služby Spojeného kráľovstva nedávno oznámila, že v tomto roku pristúpi k zverejneniu úmrtnosti a iných výsledkov operácií v rámci chirurgických odborov. Zverejnenie údajov o výsledkoch operácií chrbtice vykonaných britskými chirurgami sa očakáva koncom roka 2013/začiatkom roka 2014, pričom v rámci Ortopedickej a Neurochirurgickej spoločnosti prebiehajú práce zamerané na dosiahnutie tohto cieľa. Ktoré údaje je potrebné nahlásiť? Aký bude význam týchto údajov? Pomôže to zlepšiť kvalitu alebo to bude naopak brániť inováciám? Ako to bude vnímané vo zvyšku Európy? V rámci tohtoročnej tlačovej konferencie bude sedem európskych medicínskych odborníkov prezentovať svoj najnovší výskum a odpovie na otázky k téme.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...