lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREMIÉRKA: Vyzvala na odvolanie vedenia Lekárskeho odborového združenia Bratislava 15. decembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes vyzvala lekárov, aby odvolali vedenie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 15. decembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes vyzvala lekárov, aby odvolali vedenie Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Reagovala tak na dnešnú žiadosť lekárskych odborárov, aby buď ona, alebo prezident Ivan Gašparovič odvolali z funkcie ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH).Dôvodov na odchod odborárskych predákov je podľa nej viacero. Napríklad sú to spôsoby, akým viedli predchádzajúce vyjednávania, ale aj ich verejné vystúpenia. "Ja si vyprosím, aby si niekto dovolil takéto tvrdenia voči vláde SR," uviedla pre TASR, pričom sa odvolala na presné znenie Memoranda o úprave pomerov v zdravotníctve. LOZ napríklad tvrdilo, že ich vláda oklamala.Znova zopakovala, že jej kabinet všetky body v memorande od A po Z splnil. "Až keď sa mi ospravedlnia, môžeme pokračovať v akýchkoľvek dialógoch. Dovtedy nie," avizovala Radičová.LOZ dnes oznámilo, že zatiaľ neodvolá štrajkovú pohotovosť, ktorú vyhlásilo pre nespokojnosť s napĺňaním predmetného memoranda. Spraviť tak chce až po tom, ako nadobudnú účinnosť zákony, ktoré v stredu (14.12.) schválil parlament. Lekárom sa tak ich prostredníctvom podarilo dosiahnuť vyššie mzdy, zrušenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti, ako aj zmeny v Zákonníku práce.

Štítky :

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.