lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PRIEVIDZA: Centrum zobrazovacích metód Unikliniky by malo prejsť modernizáciou Prievidza 22. mája (TASR) - Centrum zobrazovacích metód Unikliniky kardinála Korca v Prievidzi by malo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 22.05.2015 categoryDenné správy

Prievidza 22. mája (TASR) - Centrum zobrazovacích metód Unikliniky kardinála Korca v Prievidzi by malo v blízkej dobe prejsť modernizáciou a rozšírením za viac ako milión eur. Spoločnosť Unipharma, ktorá toto zdravotnícke zariadenie spravuje, chce projekt financovať zo štrukturálnych fondov, svojich prostriedkov, ako i štátneho rozpočtu. Vyplýva to z oznámenia vo Vestníku verejného obstarávania. Predmetom zákazy je modernizácia a rozšírenie centra zobrazovacích metód formou zakúpenia digitálneho RTG prístroja, špecializovaného moderného prístroja magnetickej rezonancie a softvéru na ďalšie spracovanie získaných obrazových dát. "Digitálny RTG prístroj umožní výrazné zníženie radiačnej záťaže pacientov všetkých vekových kategórií. Skráti sa tiež čas každého rádiografického vyšetrenia, čím zvýšime počet vyšetrených pacientov. Potrebná priepustnosť RTG prístroja pre pracovisko je minimálne 175 pacientov, čo je 230 a viac vyšetrení denne," uvádza spoločnosť v oznámení. Špecializovaný moderný prístroj magnetickej rezonancie by mal byť jediným prístrojom tohto typu v regióne so spádom viac ako 200.000 pacientov. "Budú sa na ňom vykonávať vyšetrenia hlavy, krku, chrbtice, brucha a malej panvy, niektoré vyšetrenia muskuloskeletálneho systému a vyšetrenia ciev. Nový prístroj by mal zvýšiť kvalitu vyšetrení najmä v diagnostike neurologických a onkologických pacientov," vysvetľuje obstarávateľ. Predpokladanú hodnotu zákazky odhadla firma na 1.039.854 eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom by mala byť financovaná v pomere 80,75 % z Operačného programu Zdravotníctvo, 14,25 % zo štátneho rozpočtu a 5 % z vlastných prostriedkov verejného obstarávateľa. Dodávka prístrojov a ich inštalácia by mala byť dokončená do troch mesiacov od podpisu zmluvy s víťazom súťaže.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...