lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Pakistan: Zomrelo sedem pacientov s koronavírusom; nemocnici sa minul kyslík Pešávar 6. decembra (TASR) - Sedem pacientov s koronavírusom SARS-CoV-2 zomrelo v nemocnici pakistanskom meste ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 06.12.2020 categoryDenné správy

Pešávar 6. decembra (TASR) - Sedem pacientov s koronavírusom SARS-CoV-2 zomrelo v nemocnici pakistanskom meste Pešávar po tom, čo sa minuli zásoby kyslíka. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.Hovorca nemocnice povedal, že pacienti zomreli v noci na nedeľu. Firma, ktorá do tejto druhej najväčšej nemocnice v Pešávare dodáva kyslík, podľa jeho slov zásoby kyslíka nedoplnila včas.Regionálny minister zdravotníctva na Twitteri zas napísal, že správna rada nemocnica prípad vyšetrí, pričom má 48 hodín na to, aby voči zodpovedným osobám zakročila. Minister tiež sľúbil, že zistenia vyšetrovania budú neskôr verejne dostupné.Pakistan, ktorý má zhruba 220 miliónov obyvateľov, od vypuknutia pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 zaznamenal viac ako 416.000 prípadov nákazy a 8361 úmrtí. Pre obmedzený výkon testovacích zariadení je však skutočný počet obetí pravdepodobne vyšší, približuje AP.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...