lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Pakistan pozastavil očkovanie voči detskej obrne po zabití šiestich zdravotníkov Islamabad 18. decembra (TASR) - Pakistan pozastavil dnes očkovanie voči detskej obrne po tom, ako ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Islamabad 18. decembra (TASR) - Pakistan pozastavil dnes očkovanie voči detskej obrne po tom, ako neznámi útočníci zastrelili šiestich zdravotníkov, ktorí ho vykonávali. Informovala o tom agentúra DPA. Štyri zdravotníčky podávajúce deťom orálnu vakcínu prišli dnes o život pri troch rôznych útokoch v juhopakistanskom meste Karáčí. Zranenia utrpeli aj ich traja mužskí kolegovia.Ďalšiu vakcinačnú pracovníčku zabili dnes v meste Pešávar na severozápade Pakistanu. V pondelok zabili v Karáčí jedného dobrovoľníka vykonávajúceho očkovanie.Pakistanské ministerstvo zdravotníctva v reakcii na útoky v Karáčí pozastavilo OSN podporovanú vakcináciu proti ochoreniu v celej okolitej provincii Sindh. K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil. Hnutie Taliban však dlhodobo vystupuje proti očkovaniu voči detskej obrne a označuje ho za západný komplot. Povstalci tento rok zakázali očkovanie v nimi ovládaných kmeňových oblastiach na severozápade Pakistanu. Medzi Pakistancami sa tiež šíria fámy, podľa ktorých podávané vakcíny zapríčiňujú neplodnosť. Dôveryhodnosť kampane tiež oslabila skutočnosť, že istý pakistanský lekár vlani využil očkovanie na to, aby pomohol USA vypátrať úkryt vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina v meste Abbotabad.Pakistan je jednou z posledných troch krajín sveta, kde je detská obrna stále rozšíreným ochorením.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...