lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Palestínčanku umelo oplodnili spermou prepašovanou z izraelského väzenia Ramalláh 14. augusta (TASR) - Palestínčanka porodila dieťa po tom, ako podstúpila umelú insemináciu spermou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Ramalláh 14. augusta (TASR) - Palestínčanka porodila dieťa po tom, ako podstúpila umelú insemináciu spermou svojho manžela, ktorý si v Izraeli odpykáva doživotný väzenský trest. Spermu museli prepašovať z izraelskej väznice, uviedla dnes agentúra DPA. Podľa správ aktivistov sa rodiny väznených Palestínčanov chceli o niečo podobné pokúsiť už niekoľkokrát, až doposiaľ však žiaden pokus nebol úspešný. Dalál Zabánová (31) porodila v pondelok na klinike v predjordánskom Nábuluse cisárskym rezom zdravého syna, ktorý dostal meno Muhammad.Otca dieťaťa Ammara (37) zatkli v roku 1998 a odsúdili na 27 doživotných trestov plus 25 rokov za teroristické činy, ktoré spáchal ako člen militantného palestínskeho hnutia Hamas. Izraelské úrady odvtedy povolili Dalál len štyri návštevy u väzneného muža. Palestínsky pár má síce spolu už dve dcéry počaté ešte pred uväznením otca. Ammar však stále túžil po synovi, ktorý by sa postaral o jeho osamelú manželku.Od roku 2006 preto začali uvažovať o umelej inseminácii, v čom ich podporila aj širšia rodina a komunita. Spermu otca tajne prepašovali z izraelskej väznice a doručili na kliniku doktora Sálima Abú Chajzarána v Nábuluse.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...