lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Partizánske: Nemocnica má zriadené 'COVID-19 pracovisko', leží tam 21 pacientov Partizánske 4. novembra (TASR) - Lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 reprofilizovala i partizánska nemocnica. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 04.11.2020 categoryDenné správy

Partizánske 4. novembra (TASR) - Lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 reprofilizovala i partizánska nemocnica. K strede je na týchto lôžkach hospitalizovaných 21 pacientov, z toho zdravotný stav troch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. TASR o tom za zdravotnícke zariadenie informovala Jana Fedáková. "Nemocnica bude najbližšie dva dni, štvrtok a piatok, testovať svojich zamestnancov, hospitalizovaných pacientov a rodinných príslušníkov zamestnancov," uviedla ďalej Fedáková. Testovanie sa podľa nej uskutoční v skoršom termíne, aby nemocnica nebola zaťažená víkendovým plošným testovaním a zároveň bola zabezpečená jej prevádzka. Partizánska nemocnica otestovala minulý týždeň celkovo 1167 ľudí. Ako pozitívnych bolo antigénovými testami označených 47 ľudí, z čoho bolo 11 zdravotníkov, doplnila Fedáková. Kapacita samostatného 'COVID-19 pracoviska' vrátane izolovaných lôžok na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti je 26 lôžok.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...