lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Po zmiernení obmedzení začínajú do Portugalska prichádzať prví britskí turisti Lisabon 17. mája (TASR) - Britskí dovolenkári začali v pondelok prichádzať do Portugalska po tom, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 17.05.2021 categoryDenné správy

Lisabon 17. mája (TASR) - Britskí dovolenkári začali v pondelok prichádzať do Portugalska po tom, čo Británia a portugalská vláda zmiernili cestovné obmedzenia spojené s pandémiou ochorenia COVID-19. Informovala o tom agentúra AP.Občania Spojeného kráľovstva prileteli skoro ráno z anglického mesta Manchester do mesta Faro, centra turistického regiónu Algarve na juhu Portugalska. Očakáva sa, že v priebehu pondelka do krajiny pricestuje v rámci 17 letov viac ako 5000 Britov. Ako píše agentúra Bloomberg, britskí turisti tvoria v Portugalsku najväčšiu skupinu zahraničných dovolenkárov. Britská vláda oznámila v piatok čiastočné uvoľnenie doterajšieho úplného zákazu zahraničných dovoleniek a dala Portugalsko spolu s ďalšími 11 krajinami na svoj "zelený zoznam" relatívne bezpečných destinácií. Briti po návrate z týchto oblastí tak nemusia ísť do karantény. Po príchode do Portugalska však musia dovolenkári predložiť negatívny test na covid, ktorý nie je starší než 72 hodín, uvádza webová stránka Visitportugal.com.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...